28.09.2023. (четвртак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Војска Србије поставила понтонски мост преко Великог бачког канала

ВестиВојска Србије поставила понтонски мост преко Великог бачког канала

Потпредседник Владе и министар одбране, Милош Вучевић, данас је обишао понтонски мост који прелази преко Великог бачког канала на регионалном путу између Апатина и Сомбора. Овај мост је резултат рада припадника понтонирског батаљона Речне флотиле Војске Србије.

Током обиласка, министар Вучевић подвукaо је важност цивилно-војне сарадње, истичући како је постављањем овог моста значајно олакшан живот мештанима региона. Захваљујући новом мосту, мештани не морају да користе алтернативне путеве, што значајно убрзава и олакшава њихове свакодневне активности.

Мост, дуг 35 метара са носивошћу од 60 тона, дневно користи око 10.000 возила. Постављен је на захтев Западнобачког управног округа.

Министар Вучевић је такође разговарао са припадницима Речне флотиле који осигуравају и одржавају мост, тежећи да он буде безбедан за све кориснике.

На обиласку су, између осталих, били присутни генерал-мајор Жељко Петровић, командант Команде за обуку, капетан бојног брода Љубиша Марковић, командант Речне флотиле, Горан Нонковић, начелник Западнобачког управног округа, и Антонио Ратковић, градоначелник Сомбора.

Овај пројекат је још један доказ посвећености Војске Србије и локалних власти ка унапређењу животних услова грађана и њиховој безбедности.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести