14. 04. 2024.
НасловнаПолитикаСрбија и Јужна Кореја: Нова поглавља у двостраној сарадњи

Србија и Јужна Кореја: Нова поглавља у двостраној сарадњи

У оквиру своје стратегије интензивирања међународних односа и усмерености ка иновацијама и технолошком напретку, Србија, предвођена премијерком Аном Брнабић, улази у ново поглавље сарадње са Јужном Корејом.

Премијерка Брнабић ће током своје дводневне посете Јужној Кореји, на позив њеног колеге Хан Док-Суа, обавити низ званичних састанака са високим представницима ове државе. Осим разговора са премијером Ханом, Брнабић ће се састати и са Ју Ђонг-јолом, челником Корејске агенције за промоцију трговине и инвестиција (KOTRA), која игра кључну улогу у привлачењу инвестиција и подршци извозу.

Ова посета је идеална прилика за усмеравање фокуса на иновационе и технолошке секторе, у којима Јужна Кореја већ деценијама представља светског лидера. Састанци са руководствима водећих јужнокорејских компанија у секторима ауто-индустрије, биотехнологије и информационо-комуникационих технологија отвориће нове могућности за сарадњу и инвестиције.

Очекује се да ће током посете бити потписани важни документи који ће допринети јачању и проширењу двостране сарадње између Србије и Јужне Кореје, чиме се потврђује стратегијска оријентација обе државе ка дубљем партнерству.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести