27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаДруштвоСрбија ставља акценат на бригу о породици и демографији на међународној сцени

Србија ставља акценат на бригу о породици и демографији на међународној сцени

Србија је потврдила своју посвећеност бриги о породици и демографији на међународној конференцији у Бакуу, Азербејџан. Помоћница министра у Министарству за бригу о породици и демографију, Сандра Грујичић, представљала је Србију на конференцији “ДОСТ 2023”, која се фокусира на пружање иновативних и одрживих услуга.

Грујичић је истакла важност бриге о људима као једног од кључних приоритета сваког друштва. Она је подсетила на активности Србије у овој области, укључујући бројне пронаталитетне мере које држава спроводи. Захваљујући овим мерама, Србија је успела да повећа број новорођенчади, чиме је прекинута дугогодишња тенденција пада наталитета.

Осим тога, Грујичић је нагласила и друге пронаталитетне мере које Србија спроводи, укључујући субвенције за куповину прве некретнине, финансијску подршку локалним самоуправама и мере подршке вантелесној оплодњи.

На конференцији је било речи и о Циљевима одрживог развоја и улози социјалне заштите у постицању истих. Грујичић је подсетила на то да Србија има развијен систем социјалне заштите који је усмерен на различите групе становништва.

Овај догађај је такође био прилика да се потврди сарадња између Србије и Азербејџана у овој области, с обзиром на потписани Меморандум о разумевању између две земље раније ове године.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести