29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Србија ставља акценат на бригу о породици и демографији на међународној сцени

ДруштвоСрбија ставља акценат на бригу о породици и демографији на међународној сцени

Србија је потврдила своју посвећеност бриги о породици и демографији на међународној конференцији у Бакуу, Азербејџан. Помоћница министра у Министарству за бригу о породици и демографију, Сандра Грујичић, представљала је Србију на конференцији “ДОСТ 2023”, која се фокусира на пружање иновативних и одрживих услуга.

Грујичић је истакла важност бриге о људима као једног од кључних приоритета сваког друштва. Она је подсетила на активности Србије у овој области, укључујући бројне пронаталитетне мере које држава спроводи. Захваљујући овим мерама, Србија је успела да повећа број новорођенчади, чиме је прекинута дугогодишња тенденција пада наталитета.

Осим тога, Грујичић је нагласила и друге пронаталитетне мере које Србија спроводи, укључујући субвенције за куповину прве некретнине, финансијску подршку локалним самоуправама и мере подршке вантелесној оплодњи.

На конференцији је било речи и о Циљевима одрживог развоја и улози социјалне заштите у постицању истих. Грујичић је подсетила на то да Србија има развијен систем социјалне заштите који је усмерен на различите групе становништва.

Овај догађај је такође био прилика да се потврди сарадња између Србије и Азербејџана у овој области, с обзиром на потписани Меморандум о разумевању између две земље раније ове године.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести