04. 03. 2024. (понедељак)
НасловнаТехнологијаДигитализација и развој електронске управе приоритет

Дигитализација и развој електронске управе приоритет

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије, Томислав Жигманов, отворио је 10. регионалну конференцију о трендовима у телекомуникацијама и медијима под називом „Дигитал 2023”.

На конференцији у хотелу „Хајат”, Жигманов је истакао да је дигитализација и развој електронске управе постала један од главних приоритета Владе Србије. Ова стратегија је допринела значајном напретку у последњих неколико година, трансформишући начин рада јавне управе и подижући њену ефикасност, транспарентност и квалитет рада.

Министар је такође подсетио на Стратегију развоја вештачке интелигенције за период 2020-2025. године, која има за циљ да вештачка интелигенција буде развијена и примењена на безбедан начин, у складу са међународно признатим етичким стандардима.

Осврћући се на друштвене мреже, Жигманов је упозорио на изазове као што је говор мржње, који ограничава слободу изражавања и дискриминише рањиве групе у друштву. Наставак борбе против вршњачког насиља у дигиталном простору је такође истакнут као важан задатак.

На крају, Жигманов је напоменуо да ће министарство наставити са праксом награђивања браниоца људских права и оних који доприносе информисању јавности о рањивим и маргинализованим друштвеним групама.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести