28.09.2023. (четвртак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Дигитализација и развој електронске управе приоритет

ТехнологијаДигитализација и развој електронске управе приоритет

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије, Томислав Жигманов, отворио је 10. регионалну конференцију о трендовима у телекомуникацијама и медијима под називом „Дигитал 2023”.

На конференцији у хотелу „Хајат”, Жигманов је истакао да је дигитализација и развој електронске управе постала један од главних приоритета Владе Србије. Ова стратегија је допринела значајном напретку у последњих неколико година, трансформишући начин рада јавне управе и подижући њену ефикасност, транспарентност и квалитет рада.

Министар је такође подсетио на Стратегију развоја вештачке интелигенције за период 2020-2025. године, која има за циљ да вештачка интелигенција буде развијена и примењена на безбедан начин, у складу са међународно признатим етичким стандардима.

Осврћући се на друштвене мреже, Жигманов је упозорио на изазове као што је говор мржње, који ограничава слободу изражавања и дискриминише рањиве групе у друштву. Наставак борбе против вршњачког насиља у дигиталном простору је такође истакнут као важан задатак.

На крају, Жигманов је напоменуо да ће министарство наставити са праксом награђивања браниоца људских права и оних који доприносе информисању јавности о рањивим и маргинализованим друштвеним групама.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести