27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаОбразовањеЕкономска школа „Ђука Динић” организовала прво такмичење у решавању студије случаја за...

Економска школа „Ђука Динић” организовала прво такмичење у решавању студије случаја за средњошколце

У оквиру обележавања Дана школе, Економска школа „Ђука Динић” Лесковац је први пут организовала такмичење у решавању студије случаја за средњошколце, потенцирајући развој ученичких компетенција.

Ово такмичење, које је одржано 13. септембра у Центру за стручно усавршавање у Лесковцу, са почетком у 12 сати, окупило је тимове из шест различитих школа широм региона. Учесници су имали прилику да покажу своју креативност, вештине и способности у области тимског рада.

Студија случаја, која је симулација реалног пословног проблема или изазова, представила је задатак повезан с образовањем и релевантан за савремено друштво. Жири у саставу Бранкице Стаменковић, Срђана Станковића, Снежане Живковић, Стефана Китановића и Мартине Митровић оцењивали су способност учесника да анализирају проблем, развију стратегију и презентују решења.

Млади такмичари показали су изузетан дух иновација и креативности, представљајући различита решења која укључују дигиталне алате, уметничке перформансе и едукативне кампање.

Економска школа из Пирота освојила је прво место, док је друго место припало тиму из Економске школе „Ђука Динић” из Лесковца, а треће место тиму из Техничке школе „Раде Металац” из Лесковца.

Сви учесници отишли су са вредним искуством које ће им користити у будућим каријерама. Компанија „Статовац” из Лесковца обезбедила је награде за најкреативније и најбоље оцењене идеје.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести