01.10.2023. (недеља)

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Србија и Норвешка: Јачање билатералних односа и сарадње у области одбране

Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије,...

Повећање плата у здравству

ЗдрављеПовећање плата у здравству

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, састала се данас са представницима синдиката здравства, како би разматрали могућности повећања плата здравственим радницима и немедицинским сарадницима. Као резултат ових разговора, председника Брнабић је прихватила предлог за почетак рада на изменама уредбе којом се уређују коефицијенти плата здравственим радницима и немедицинским сарадницима.

На састанку, на коме су учествовали и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Никола Селаковић, министарка здравља, Даница Грујичић, и представник Министарства финансија, Брнабић је подсетила на планирано повећање плата од 10% у јануару следеће године.

Синдикални представници су истакли потребу за ургентним ажурирањем коефицијената за одређене категорије запослених у здравственом сектору, сматрајући да би промена уредбе представљала значајан корак ка формирању новог колективног уговора у области здравства.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести