28.09.2023. (четвртак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Србија на путу ка унапређењу услова живота оболелих од ретких болести

ЗдрављеСрбија на путу ка унапређењу услова живота оболелих од ретких болести

Државна секретарка Министарства за бригу о породици и демографију Владе Републике Србије, Стана Божовић, на Регионалној конференцији о ретким болестима, коју је организовала Национална организација за ретке болести Србије, подсетила је на значај формирања посебне организационе јединице за подршку и помоћ оболелима од ретких болести и њиховим породицама. Ова иницијатива представља још један корак државе у стварању бољих услова за живот оболелих.

Божовић је истакла да ће ресорно министарство уложити максималне напоре да све функционише на највишем нивоу. Јединица ће координирати активности свих државних органа, с циљем унапређења квалитета живота и пружања помоћи оболелима у различитим областима, укључујући социјалну заштиту, просвету и образовање.

Такође, Божовић је нагласила да држава свакодневно чини напоре за побољшање положаја оболелих од ретких болести кроз различите активности, укључујући унапређење превенције, дијагностике и доступности лекова.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести