27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаОбразовањеУченици из Херцеговине посетили Војни музеј у Београду

Ученици из Херцеговине посетили Војни музеј у Београду

У оквиру обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, 50 најуспешнијих школараца из Херцеговине – Републике Српске, јуче је посетило Војни музеј на Калемегдану, у складу своје студијске посете Републици Србији.

Посета је била организована као прилика да се вредни ученици, који су се истакли марљивим радом током свог школовања, упознају са богатствима и знаменитостима које чува Војни музеј. Запослени и кустоси музеја са посебним ентузијазмом представили су експонате из херцеговачког региона, приближавајући децу са културном и историјском баштином тог краја.

Осим упознавања са збирком, ученицима је представљена и сама историја Војног музеја, једне од водећих културних институција у Србији.

Ова посета, која је организована већ другу годину у континуитету, има за циљ не само упознавање младих са богатом српском историјом, већ и са важним личностима и догађајима који су обележили наш народ. Студенти имају и уникалну прилику да упознају и остале културне и историјске знаменитости које наша земља нуди.

С обзиром на успешност и значај оваквих посета, нема сумње да ће се традиција наставити и у будућности.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести