14. 04. 2024.
НасловнаОбразовањеУниверзитет у Београду обележио 215 година постојања

Универзитет у Београду обележио 215 година постојања

Универзитет у Београду обележио је 215 година свог постојања. Министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије, Јелена Беговић, и министарка просвете, Славица Ђукић Дејановић, присуствовале су свечаној академији у част овог значајног јубилеја.

Беговић је истакла важност Универзитета у Београду за друштво, нарочито за студенте и младе који се упућују у свет високог образовања. Осврнула се и на напредак Београдског универзитета на Шангајској листи и значај инвестиција државе у науку.

Славица Ђукић Дејановић нагласила је вишеструки значај Универзитета у Београду, који преноси знање генерацијама и игра кључну улогу у образовању младих. Такође, подсетила је на глобални ранг Универзитета који се налази међу 400 најбољих установа високог образовања у свету.

На свечаности су уручене повеље професорима емеритусима и награде за најбоље научно-истраживачке и стручне радове студената за 2022. годину. Универзитет у Београду данас броји 31 факултет, 11 научних института и Универзитетску библиотеку, са више од 90.000 студената и преко 7.000 запослених.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести