30.09.2023. (субота)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Универзитет у Београду обележио 215 година постојања

ОбразовањеУниверзитет у Београду обележио 215 година постојања

Универзитет у Београду обележио је 215 година свог постојања. Министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије, Јелена Беговић, и министарка просвете, Славица Ђукић Дејановић, присуствовале су свечаној академији у част овог значајног јубилеја.

Беговић је истакла важност Универзитета у Београду за друштво, нарочито за студенте и младе који се упућују у свет високог образовања. Осврнула се и на напредак Београдског универзитета на Шангајској листи и значај инвестиција државе у науку.

Славица Ђукић Дејановић нагласила је вишеструки значај Универзитета у Београду, који преноси знање генерацијама и игра кључну улогу у образовању младих. Такође, подсетила је на глобални ранг Универзитета који се налази међу 400 најбољих установа високог образовања у свету.

На свечаности су уручене повеље професорима емеритусима и награде за најбоље научно-истраживачке и стручне радове студената за 2022. годину. Универзитет у Београду данас броји 31 факултет, 11 научних института и Универзитетску библиотеку, са више од 90.000 студената и преко 7.000 запослених.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести