28.09.2023. (четвртак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Милован Јаковљевић критикује рад Привредне коморе Србије

ЕкономијаМилован Јаковљевић критикује рад Привредне коморе Србије

Милован Јаковљевић, народни посланик и потпредседник Двери, у свом најновијем саопштењу изразио је забринутост у вези са радом Привредне коморе Србије (ПКС). Он је истакао да ПКС, као невладина организација, већ годинама функционише на начин који не иде у прилог привредницима, предузетницима и пољопривредницима.

Јаковљевић је указао на проблематичан Закон о привредним коморама, који омогућава ПКС-у да самостално одређује и наплаћује чланарину привредним субјектима. Он је такође подсетио на скорашњи покушај организовања састанка између чланова удружења произвођача малина и представника откупљивача, који је био планиран за 14.09.2023. у згради ПКС, али је одложен без конкретног објашњења.

У свом саопштењу, Јаковљевић је поставио низ питања у вези са радом и функцијом ПКС, између осталог и о разлогу обавезне чланарине коју плаћају привредни субјекти. Он је закључио апелом за преиспитивање рада и постојања ПКС у својој тренутној форми, називајући је „паразитском НВО”.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести