19. 07. 2024.
НасловнаВојскаПрипадници Војске Србије успешно завршили мировну операцију у Централноафричкој Републици

Припадници Војске Србије успешно завршили мировну операцију у Централноафричкој Републици

Припадници Војске Србије, који су од марта ове године били део мировних снага Уједињених нација у Централноафричкој Републици, успешно су завршили своју мисију и вратили се у Србију. Током претходних шест месеци, наши војници су имали важну улогу у обезбеђивању здравствене заштите особља Уједињених нација.

Контингент Војске Србије, који је укључивао и војну болницу нивоа 2+, био је одговоран за прву и другу линију здравствене заштите, хитне хируршке интервенције, основну стоматолошку заштиту, као и за евакуацију повређених. Уз велике изазове и сложене безбедносне услове, наши војници су успешно извршили све задатке, показавши висок степен професионализма и обучености.

Ова мисија је била још један доказ квалитета и способности санитетске службе Војске Србије на међународној сцени. Након завршетка њихове мисије, нови контингент је преузео дужности и наставио са радом у престоници Централноафричке Републике, Бангију.

Вредно је напоменути да Војска Србије учествује у мировним операцијама Уједињених нација у Централноафричкој Републици од 2014. године, када је почела са упућивањем медицинског и немедицинског особља. Осим што пружа подршку кроз војну болницу, Војска Србије такође ангажује своје припаднике као штабне официре и војне посматраче у овој важној мировној операцији.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести