29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Састанак у Генералштабу Војске Србије: Генерал Мојсиловић и амбасадор Пероначи о безбедносној ситуацији на Косову и Метохији

ВојскаСастанак у Генералштабу Војске Србије: Генерал Мојсиловић и амбасадор Пероначи о безбедносној ситуацији на Косову и Метохији

Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић, јуче је у Генералштабу примио делегацију Сталног представништва Републике Италије при НАТО-у на челу са амбасадором Марком Пероначијем.

Тема састанка била је актуелна безбедносна ситуација на Косову и Метохији, као и сарадња Војске Србије и Кфора. Посебан акценат стављен је на ангажовање италијанског контингента у оквиру међународних снага у овој покрајини. Обе стране изразиле су посвећеност очувању мира и стабилности у региону и потребу за интензивнијом комуникацијом и сарадњом.

Генерал Мојсиловић је подсетио на непредвидиву и нестабилну ситуацију на Косову и Метохији и истакао улогу Кфора као кључног безбедносног актера у покрајини. Од Кфора се очекује да буде први у ланцу одговора на сваки покушај угрожавања безбедности српског становништва и културно-историјског наслеђа.

Током разговора, генерал је такође упозорио на провокативне акције привремених институција у Приштини, које су у супротности са напорима које Србија улаже у стабилизацију ситуације на терену.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести