30.09.2023. (субота)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Добра сарадња полиција Србије и Црне Горе

ПолитикаДобра сарадња полиција Србије и Црне Горе

Помоћник директора полиције Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије, Драган Васиљевић, и вршилац дужности директора Управе полиције Црне Горе, Никола Терзић, су на састанку истакли да је сарадња између полиција две државе на високом нивоу и карактерише је професионализам. Оба званичника су се слагала да увек постоји простор за даље унапређење сарадње.

Циљ обе државе је интензивна борба против свих видова криминала, нарочито организованог. Јасан и снажан одговор кроз заједнички рад и сарадњу се истиче као кључна стратегија у овој борби. Током летње туристичке сезоне, полицијски службеници из Србије су у сарадњи са колегама из Црне Горе били на услузи српским држављанима у различитим градовима Црне Горе, укључујући Бар, Будву и Херцег Нови.

Овај вид сарадње, који је показао одличне резултате, ће бити настављен и у будућности. На састанку су, поред Васиљевића и Терзића, учествовали и други високи званичници из обе државе, укључујући помоћника директора полиције Бранислава Павловића и начелника Управе криминалистичке полиције Нинослава Цмолића.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести