30.09.2023. (субота)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Ниже цене за још 16 категорија производа у акцији „Боља цена”

ЕкономијаНиже цене за још 16 категорија производа у акцији „Боља цена”

Министарство унутрашње и спољне трговине Владе Републике Србије објавило је да ће акција „Боља цена – цена за народ” бити проширена за још 16 нових категорија производа почевши од 20. септембра. Ова акција, која ће бити активна до краја године, обухватаће производе као што су брашно ТИП 500 и ТИП 400, сунцокретово уље, кисело млеко, маргарин, сирни намаз, црни лук, пасуљ, купус, паштета, виршле, смрзнути грашак, џем, кекс, паста за зубе и сапун.

Циљ акције је да помогне грађанима да за свој новац могу да купе што више производа, по речима министра Томислава Момировића. Он је такође истакао задовољство одзивом трговаца и произвођача, као и видљивошћу акције. Производи у оквиру ове акције биће јасно означени у продавницама, чиме ће се потрошачима олакшати препознавање и куповина.

Потпредседник Владе и министар финансија, Синиша Мали, истакао је да Влада интензивно ради на подизању животног стандарда грађана. Он је подсетио на повећање плата и пензија, као и на акцију „Боља цена” која је покренута као део напора да се грађанима омогуће ниже цене основних животних намирница.

Ова акција је активна у више од 2.500 продавница широм Србије, а министар Момировић је поручио да ће потенцијална препродаја производа бити строго кажњена.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести