01.10.2023. (недеља)

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Србија и Норвешка: Јачање билатералних односа и сарадње у области одбране

Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије,...

Нова ера сарадње између Србије и Јужне Кореје

ЕкономијаНова ера сарадње између Србије и Јужне Кореје

Србија и Јужна Кореја улазе у нову еру својих економских и политичких односа, потврдила је данас председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић. Отварајући регионалну конференцију у оквиру Програма размене знања 2023, Брнабић је истакла да је недавна посета Јужној Кореји била изузетно успешна.

Осим сусрета са представницима различитих корејских компанија, потписан је и Споразум о узајамном подстицању и промоцији инвестиција. Разговори о дубљем економском партнерству између две земље су започети, а премијерка се нада да ће до краја године бити потписан споразум са још једном корејском компанијом о инвестицијама у Србији.

Србија већ ужива конкретне користи од Програма размене знања, кроз директну подршку Јужне Кореје. Као резултат, основана су два српско-корејска информациона центра у Београду и Нишу, чинећи Србију једином земљом у региону са таквим ресурсима.

Премијерка је такође најавила да ће будућа подршка Јужне Кореје бити усмерена на области вештачке интелигенције и биотехнологије, секторе који су у фокусу будућег развоја Србије.

Амбасадор Јужне Кореје у Србији, Ли Ђе-Унг, потврдио је чврсте везе између две земље и истакао да је Јужна Кореја поуздани партнер Србије на путу њеног економског просперитета.

У оквиру Програма размене знања 2023, који има за циљ да подели развојно искуство Јужне Кореје са партнерским земљама, у Београду се одржава регионална конференција са темом „Ка економији вођеној иновацијама”.

Овај догађај је још један доказ усмерености обе земље ка јачању својих билатералних односа и сарадњи на различитим нивоима.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести