01.10.2023. (недеља)

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Србија и Норвешка: Јачање билатералних односа и сарадње у области одбране

Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије,...

Служба за обезбеђење у више КПЗ појачана за 532 припадника

ДруштвоСлужба за обезбеђење у више КПЗ појачана за 532 припадника

Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде Владе Републике Србије објавила је да је од 2020. године у систему извршења кривичних санкција запослено 532 нова припадника Службе за обезбеђење у различитим казнено-поправним установама широм Србије. Тренутно је у току пријем 93 командира у 11 казнено-поправних установа.

Овај значајан корак представља део ширег плана за јачање безбедности и ефикасности у казнено-поправним установама. У текућој години, спроведена су два конкурса којима је пријемљено 103 нова командира у девет различитих установа.

Служба за обезбеђење, као најбројнија служба у систему, доживела је знатно појачање у различитим установама, укључујући КПЗ Београд-Падинска скела, КПЗ Панчево, КПЗ Београд, КПЗ за малолетнике у Ваљеву, КПЗ Шабац, као и у окружним затворима у различитим градовима.

Осим тога, 127 командира приправника је примљено у новом КПЗ у Крагујевцу, који је започео са радом 15. новембра прошле године.

Управа за извршење кривичних санкција такође је активно ангажована на пријему нових радника у различитим службама, укључујући Службу за здравствену заштиту, Службу за третман, Службу за обуку и упошљавање, као и Службу за опште послове.

Сви конкурси и обавештења о пријему нових радника објављују се на званичном вебсајту Министарства правде, као и на другим релевантним платформама.

Овим кораком, Влада Републике Србије потврђује своју посвећеност јачању безбедностног система и обезбеђењу квалитетних услова рада за све запослене у систему извршења кривичних санкција.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести