27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаЕкономијаСрбија и УАЕ: Нова ера економске сарадње

Србија и УАЕ: Нова ера економске сарадње

У Дубаију је данас потписан стратешки документ између Владе Републике Србије и Владе Уједињених Арапских Емирата, којим се формално започињу преговори о слободној трговини између две државе.

Министар унутрашње и спољне трговине Србије, Томислав Момировић, истакао је да је овај корак резултат интензивне сарадње и добрих политичких односа између Србије и УАЕ. Он је нагласио важност подршке приватном сектору и привлачењу нових инвестиција, верујући да ће споразум о слободној трговини допринети додатним инвестицијама из УАЕ.

Економска сарадња између две земље већ је доказана кроз велике пројекте као што су „Београд на води“, инвестиције компанија „Al Dahra“ и „DP World“, која је инвестирала у луку Нови Сад. Овај нови споразум ће, без сумње, допринети јачању већ постојећих веза и отварању нових могућности за обе стране.

Током свог боравка у Дубаију, министар Момировић одржао је и билатерални састанак са државним министром за спољну трговину УАЕ, Танијем бин Ахмедом Ал Зејудијем, где су разматране даље могућности за унапређење економске сарадње.

Са овим новим кораком, Србија и УАЕ потврђују своју посвећеност јачању економских веза и изградњи снажних партнерских односа на међународној сцени.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести