27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаКултураСрбија улаже у културу: Отворен нови галеријски простор у Малом Зворнику

Србија улаже у културу: Отворен нови галеријски простор у Малом Зворнику

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе, Маја Гојковић, отворила је новоопремљени галеријски простор Дома културе у Малом Зворнику. Овај пројекат реализован је средствима из програма „Градови у фокусу”.

На свечаној седници Скупштине општине Мали Зворник, Маји Гојковић је додељена Повеља за допринос развоју у области културе и напретку општине. Она је нагласила да је ово признање потврда посвећености Министарства културе равномерном развоју сваког дела Србије.

Мали Зворник, иако једна од најмлађих општина Мачванског округа, има богату историју и наслеђе. Гојковић је истакла важност историјских локалитета као што су Орловине и Подземни град Карађорђевића, као и културних манифестација које сведоче о вишевековној традицији региона.

Децентрализација културе је један од приоритета Министарства културе. У последње две године, преко конкурса „Градови у фокусу”, Мали Зворник је добио 22 милиона динара. Овим средствима је, између осталог, обезбеђена реновација Библиотеке „17. септембар” и отварање новог галеријског простора.

Потпредседница Владе је закључила да ће се у наредном периоду наставити са улагањима у културу, у сарадњи са градовима и општинама, ради оснаживања културног живота у целој Србији.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести