27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаДруштвоДубља сарадња Србије и Хрватске у области цивилног друштва

Дубља сарадња Србије и Хрватске у области цивилног друштва

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије, Томислав Жигманов, састао се у Загребу са потпредседницом Владе Републике Хрватске, Ањом Шимпрагом. Сусрет је био посвећен повезивању институција две земље у процесима креирања политика и сарадње са организацијама цивилног друштва, као и размени искустава и добрих пракси.

Жигманов је нагласио важност организација цивилног друштва као партнера држави у креирању и спровођењу јавних политика. При томе је истакао да су искуства Хрватске у овој области изузетно вредна за Србију. Осим тога, подсетио је на стратегију Србије када је реч о сарадњи са цивилним друштвом на путу ка ЕУ, као и на активности Министарства које води у овом контексту.

Састанак у Загребу био је део студијске посете тима Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, са министром Жигмановим на челу, и организација цивилног друштва из Србије Уреду за удруге Владе Републике Хрватске.

Амбасадорка Шимпраг захвалила је министру Жигманову на пријему и изразила своју посвећеност унапређењу сарадње између две државе.

На крају сусрета, министар Жигманов је упутио службени позив потпредседници Шимпрагу за посету Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Београду.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести