29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Србија и Норвешка: Јачање билатералних односа и сарадње у области одбране

ПолитикаСрбија и Норвешка: Јачање билатералних односа и сарадње у области одбране

Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије, Милош Вучевић, састао се данас са новоименованом амбасадорком Краљевине Норвешке у Београду, Кристином Мелсом. Овај састанак представља нови корак у јачању дипломатских и билатералних односа између две државе.

На почетку састанка, министар Вучевић пожелео је топлу добродошлицу амбасадорки Мелсом и изразио уверење у дубоке и стабилне пријатељске односе Србије и Норвешке. Он је нагласио да је спољнополитички приоритет Србије чланство у Европској унији, али и да стратешко опредељење наше земље остаје војна неутралност. Ова политика, како је рекао, не представља препреку за усмерену и конструктивну сарадњу са свим државама, укључујући и Норвешку.

Током састанка, учесници су се осврнили и на предстојећу узвратну посету министра одбране Краљевине Норвешке, Бјорна Арилда Грама. Министар Вучевић је истакао да је ова посета значајан подстрек за даље унапређење сарадње у области одбране и безбедности. Очекује се да ће током ове посете бити разматрани различити модалитети сарадње, као и размена мишљења о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону и шире.

Амбасадорка Кристина Мелсом изразила је задовољство због пријема и подвукла своју посвећеност унапређењу односа између Норвешке и Србије. Она је истакла да ће, на својој новој дужности, радити на јачању веза и сарадње између две земље.

Овај састанак је још један у низу корака који потврђује чврсте и стабилне односе Србије и Норвешке, са акцентом на будуће пројекте и иницијативе које ће допринети благостању обе нације.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести