30.09.2023. (субота)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Србија на светској рвачкој сцени: Стеван Мићић освојио злато на Светском првенству у Београду

СпортСрбија на светској рвачкој сцени: Стеван Мићић освојио злато на Светском првенству у Београду

Репрезентативац Србије у рвању слободним стилом, Стеван Мићић, успешно је представљао нашу земљу на Светском првенству у рвању, освојивши златну медаљу у категорији до 57 килограма. У напетом финалу, Мићић је победио Јапанца Руија Хигучија резултатом 7:4.

Ова победа не само да је донела злато Србији, већ је и обезбедила Мићићево учешће на Олимпијским играма у Паризу 2024. године. Стеван је 40. члан нашег олимпијског тима који ће представљати Србију на највећем спортском догађају.

Ово је историјска победа за Србију, јер је ово прва златна медаља коју су наши рвачи у слободном стилу освојили на првенствима света.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести