27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаДруштвоСрбија улаже у будућност: 10.000 динара за свако дете

Србија улаже у будућност: 10.000 динара за свако дете

Потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија, Синиша Мали, објавио је да ће се пријава за једнократну новчану помоћ од 10.000 динара за свако дете у Србији старости до 16 година завршити сутра. Ова мера је део ширег плана Владе да подржи своје грађане у овим изазовним временима.

Мали је истакао да је рок за пријаву до коjег родитељи и старатељи могу да се пријаве за ову новчану подршку до сутра, а да ће исплата почети 25. септембра. Пријава се врши путем портала Управе за трезор. До сада је пријављено више од милион деце, а укупан број деце која имају право на ову помоћ је 1.190.000.

„У свакој кризи улога државе је да покаже снагу и подржи своје грађане, нарочито најосетљивије категорије као што су деца”, рекао је Мали. Он је такође подсетио на различите мере које је држава усвојила како би помогла својим грађанима током последњих година, укључујући и повећање плата и пензија.

Мали је закључио да је циљ Владе да минимизира последице раста цена на тржишту и да осигура да грађани осете што мање последица текуће економске ситуације.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести