14. 04. 2024.
НасловнаПолитикаДачић одржао бројне састанке на маргинама заседања ГС УН

Дачић одржао бројне састанке на маргинама заседања ГС УН

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић одржао је на маргинама генералне дебате 78. заседања ГС УН састанке са шефовима дипломатије девет различитих земаља. Ови састанци су укључивали представнике Аргентине, Свете Луције, Саудијске Арабије, Руанде, Антигве и Барбуде, Републике Кирибати, Боцване, Филипина и Сенегала.

Поред билатералних састанака, Дачић је такође имао прилику за кратке сусрете и разговоре са високим представником ЕУ Жозепом Борељом, председником Кипра, председником Хрватске и генералном секретарком Савета Европе.

У разговору са министром иностраних послова Аргентине, Дачић је подвукао да је Србија опредељена да додатно ојача политички дијалог са Аргентином. Обе стране су нагласиле важност поштовања међународног права и принципа суверенитета и територијалног интегритета.

Састанци су такође били фокусирани на јачање билатералне сарадње у различитим областима, укључујући пољопривреду, образовање, науку и технологију. Дачић је такође потписао Меморандум о разумевању о билатералним политичким консултацијама са министром иностраних послова Филипина.

Ови састанци представљају важан корак у јачању међународних односа Србије и потврђују њену посвећеност глобалној дипломатији и сарадњи.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести