19. 07. 2024.
НасловнаПолитикаЕтнички мотивисани напади на Косову и Метохији: Поруке мржње на Основној школи...

Етнички мотивисани напади на Косову и Метохији: Поруке мржње на Основној школи „Свети Сава” у Клокоту

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије изразила је дубоку забринутост због исписивања порука мржње на Основној школи „Свети Сава” у Клокоту. Ово је представљено као још један доказ да је мржња према свему српском, укључујући и децу, идеолошка основа политике Аљбина Куртија.

Саопштење Канцеларије наводи да је опасност од дестабилизације и ескалације насиља на Косову и Метохији свеприсутна. Графити који славе терористичку организацију УЧК и поруке „Fuck Serbia” на школи нису само чин хулиганизма, већ и озбиљна претња. Ове године, у нападима албанских екстремиста, српска деца су у два наврата рањена ватреним оружјем, а јавност и правосуђе у Приштини су ове случајеве третирали као обичне прекршаје.

Куртијево одбијање дијалога и неспремност да на Косову и Метохији омогући услове за нормалан живот српском народу види се као имплицитан позив свим албанским насилницима и екстремистима да нападну своје комшије друге нације и вере.

Ово је 128. етнички мотивисан инцидент усмерен против Срба на Косову и Метохији од почетка ове године. Саопштењем се закључује да Приштина не показује намеру да учини нешто како би се ситуација на терену нормализовала и да би Србима омогућила живот без страха.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести