05. 12. 2023.

Кафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

У средишту београдске сцене налази се једна,...

Србија у ритму радова: Велике промене на путевима и граничним прелазима!

Јавно предузеће „Путеви Србије” објавило је нове...

Јачање владавине права кључно за Србију на путу ка ЕУ

ПолитикаЈачање владавине права кључно за Србију на путу ка ЕУ

Министарка правде у Влади Републике Србије, Маја Поповић, одржала је састанак са новоименованом амбасадорком Савезне Републике Немачке у Србији, Анком Конрад. Током сусрета, акценат је стављен на значај јачања владавине права у Србији као кључног елемента у процесу европских интеграција.

Министарка Поповић је представила амбасадорки Конрад нове правосудне законе и њихов утицај на јачање правне сигурности и поверења грађана у судове и јавна тужилаштва. Амбасадорка Конрад је изразила похвале за напоре које Србија улаже у јачање владавине права и подржала иницијативе за повећање ефикасности у поступању судова у управним споровима, као и израду нове националне стратегије за борбу против корупције.

Састанак је био и прилика за размену мишљења о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету, као и за разматрање могућности за дубљу сарадњу у области правосуђа између две државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести