19. 07. 2024.
НасловнаДруштвоЗбрињавање преосталих избегличких породица на територији Панчева

Збрињавање преосталих избегличких породица на територији Панчева

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије, Наташа Станисављевић, одржала je састанак са градоначелником Панчева, Александром Стевановићем. Главна тема разговора била је у вези са избегличким породицама и потрагом за заједничким решењем за њихово будуће збрињавање.

До сада је у Панчеву обезбеђено стамбено решење за 630 породица. Током текуће године, локалној самоуправи одобрена су средства у износу од 1.755.000 динара за куповину сеоске куће са окућницом за избегличку породицу која је боравила у неформалном колективном центру.

Комесарка Станисављевић изразила је жељу да помогне градовима и општинама у Србији и да их подстакне на учешће у заједничким пројектима за збрињавање избеглица. Она је нагласила да Комесаријат ужива пуну подршку Републике Србије.

С друге стране, градоначелник Панчева, Стевановић, истакао је да је Панчево један од водећих градова у Србији када је у питању решавање стамбених потреба избеглица. Он је подсетио на различите начине помоћи који су пружени избеглицама, укључујући доделу стамбених јединица, откуп сеоских домаћинстава, доделу грађевинског материјала и куповину монтажних кућа.

Оба званичника изразила су оптимизам у вези са будућом сарадњом и унапређењем услова живота за преостале избегличке породице на територији Панчева.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести