04. 12. 2023.

Кафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

У средишту београдске сцене налази се једна,...

Универзитет у Београду обележио 215 година постојања

Универзитет у Београду обележио је 215 година...

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

ПолитикаДачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова, Ивица Дачић, имао је серију састанака са својим колегама из различитих земаља на маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

Током свог сусрета са министарком спољних послова Јамајке, Камином Џонсон Смит, Дачић је истакао спремност Србије за унапређење односа и сарадње у различитим областима. Такође, искористио је прилику да јој упути позив да посети нашу земљу.

На састанку са министром спољних послова Казахстана, Муратом Нуртлеуом, Дачић је нагласио опредељење Србије за интензивирање политичког дијалога и унапређење билатералних односа са Казахстаном.

Осим тога, током разговора са министром иностраних послова Палауа, Густавом Аитаром, Дачић је изразио задовољство одлуком Палауа да повуче признање тзв. Косова, што Србија види као значајну подршку свом суверенитету и територијалној целовитости.

Поред наведених састанака, Дачић је учествовао и на другим значајним догађајима, укључујући радни доручак Процеса сарадње у Југоисточној Европи и састанак на високом нивоу групе пријатеља Алијансе цивилизација.

Овај интензиван дипломатски ангажман потврђује посвећеност Србије унапређењу међународних односа и потврђивању својих стратегијских интереса на глобалном нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести