05. 12. 2023.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

ПолитикаСрбија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије, Горан Весић и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца двеју земаља.

Овај споразум, потписан у Пекингу, омогућава поморцима из Србије да са српским дипломама и овлашћењима слободно раде на територији Кине, као и на бродовима који плове под кинеском заставом. Иста привилегија биће додељена и кинеским поморцима у Србији.

После потписивања споразума, Весић је изјавио да је циљ да се поморцима олакша запошљавање и да је ово само један у низу споразума између Србије и Кине. Он је такође нагласио да је стратегија Србије да омогући слободу кретања људи, робе и капитала, и да људи са српским дипломама могу да раде широм света.

Током свог боравка у Пекингу, Весић је такође разговарао о кинеским компанијама које раде у Србији, особито у сектору инфраструктуре. Он је изразио захвалност кинеским компанијама на значајном доприносу развоју инфраструктуре у Србији и на подршци политици председника Србије, Александра Вучића.

Додатно, Весић је објавио да ће кинеске компаније које раде у Србији омогућити студентима са универзитета у Србији да обаве стручну праксу на својим пројектима. Ова иницијатива има за циљ да помогне студентима да стекну практично искуство и постану компетентнији професионалци у својим областима.

Министар Весић је у Пекингу учествовао на Глобалном форуму одрживог транспорта, где ће се такође састати са својим колегом из Уједињених Арапских Емирата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести