05. 12. 2023.

Србија у ритму радова: Велике промене на путевима и граничним прелазима!

Јавно предузеће „Путеви Србије” објавило је нове...

Кафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

У средишту београдске сцене налази се једна,...

Финансијска инјекција за српску привреду: ЕИБ подржава развој

ЕкономијаФинансијска инјекција за српску привреду: ЕИБ подржава развој

Српска привреда добија значајан подстицај због новообјављене финансијске подршке од Европске инвестиционе банке (ЕИБ). Министар привреде, Слободан Цветковић, објавио је да ће више од 110 милиона евра бити пласирано кроз Фонд за развој, с циљем подстицања раста приватног сектора и повећања привредних активности у земљи.

Састанак између министра Цветковића и представника ЕИБ, укључујући шефа јединице за Западни Балкан, Кадира Бахчечика, шефа регионалног представништва за Западни Балкан, Алесандра Брагонзија, и менаџера за пројекте у Србији, Олесју Муратову, означио је нову фазу у сарадњи између Србије и међународних финансијских институција.

Цветковић је истакао да је заинтересованост привреде за повољнији капитал велика и да мала и средња предузећа играју кључну улогу у функционисању целокупне привреде. Ова инвестиција ће, без сумње, допринети стабилности и расту српске економије, посебно у светлу изазова које је донела глобална пандемија.

Представници ЕИБ потврдили су своју спремност да пруже финансијску подршку која ће додатно ојачати привреду Србије. Овај покрет је део шире стратегије банке да подржи развојне пројекте у региону, са фокусом на иновације, одрживи развој и социјалну инклузију.

С обзиром на текуће економске трендове и потенцијал за раст, овај нови талас инвестиција представља важан корак напред за Србију. Он не само што подстиче директне инвестиције и занатство, већ такође отвара врата за нове могућности сарадње и партнерства на међународном нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести