04. 12. 2023.

Кафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

У средишту београдске сцене налази се једна,...

Спасимо тврђаву Маглич: У току кампања за реконструкцију скеле

Средњовековна тврђава Маглич, перла наше богате историје,...

Сараново добило ново дечје игралиште: Инвестиција у будућност и породичне вредности

ДруштвоСараново добило ново дечје игралиште: Инвестиција у будућност и породичне вредности

У срцу села Сараново, уз присуство мештана и званичника, свечано је отворено ново дечје игралиште, пројекат који је оживео захваљујући заједничким напорима Министарства за бригу о породици и демографију и Општине Рача. Министарка Дарија Кисић и председник Општине Рача, Ненад Савковић, истакли су значај ове инвестиције као симбола посвећености Владе подршци породици и деци.

Изградња игралишта је резултат успешно освојених средстава на конкурсу Министарства, који је био усмерен на суфинансирање пронаталитетних пројеката. Општина Рача је, уз подршку од пет милиона динара, реализовала овај пројекат са циљем да обогати друштвени живот у селу и обезбеди квалитетан простор за игру и развој најмлађих.

Министарка Кисић је похвалила заједницу Саранова као пример домаћина који вредно раде на очувању села и подстицању породичних вредности. Она је нагласила да је ово само један од корака у правцу стварања бољих услова за живот у српским селима, који ће подстаћи младе породице да остану и шире своје заједнице.

Ново игралиште у Саранову није само место за игру, већ и инвестиција у будућност која ће допринети квалитетнијем одрастању деце и јачању породичних веза. Овакви пројекти су витални за развој и просперитет локалних заједница и целе земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести