05. 12. 2023.

Србија у ритму радова: Велике промене на путевима и граничним прелазима!

Јавно предузеће „Путеви Србије” објавило је нове...

Кафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

У средишту београдске сцене налази се једна,...

Колумна – Медији у дигиталном добу: Изазови и могућности

У времену када је информација на дохват...

Србија појачава борбу против илегалних миграција: 77 миграната откривено у наставку полицијске акције

ХроникаСрбија појачава борбу против илегалних миграција: 77 миграната откривено у наставку полицијске акције

У наставку интензивних операција на сузбијању илегалних миграција, помоћник директора полиције Министарства унутрашњих послова, Дејан Луковић, објавио је да су снаге безбедности Републике Србије пронашле 77 миграната на скривеним локацијама широм земље. Осим миграната, откривено је и 18 комада муниције различитог калибра, два ножа, четири мобилна телефона и два лаптопа који ће бити предмет даље истраге.

Луковић је истакао да је акција резултат координисаног рада различитих јединица МУП-а, укључујући Жандармерију, Специјалну антитерористичку јединицу, Антитерористичку групу Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката, Управу за технику, криминалистичку полицију, граничну полицију и саобраћајну полицију. Овај мултидисциплинарни приступ има за циљ да унапреди ефикасност у борби против кријумчарења људи и да осигура безбедност граница земље.

У оквиру ових операција, полиција је идентификовала и једног појединца за кога се верује да је део организоване групе кријумчара. Осим тога, у једном објекту пронађена су два мигранта којима је смештај пружала локална породица. Породица ће бити процесуирана у складу са законом, како је нагласио Луковић.

Ове акције су део ширег напора Владе да се супротстави изазовима које представљају илегалне миграције и да се осигура да се сви мигранти у Србији третирају у складу са међународним стандардима и домаћим законодавством.

Министарство унутрашњих послова наставља са високим степеном будности и обећава да ће наставити са својим ригорозним активностима у циљу заштите грађана Србије и одржавања јавног реда и мира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести