04. 12. 2023.

Кафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

У средишту београдске сцене налази се једна,...

Србија у ритму радова: Велике промене на путевима и граничним прелазима!

Јавно предузеће „Путеви Србије” објавило је нове...

Председник Вучић на састанку са представницима удружења родитеља деце настрадале у саобраћају: Иницијатива за строже казне и психолошку подршку

ДруштвоПредседник Вучић на састанку са представницима удружења родитеља деце настрадале у саобраћају: Иницијатива за строже казне и психолошку подршку

Председник Републике Србије, Александар Вучић, састао се 6. новембра 2023. године са представницима Удружења родитеља деце настрадале у саобраћајним несрећама, где је изразио спремност да у оквиру својих надлежности пружи подршку иницијативама које су на састанку представљене.

Чланови удружења су предложили увођење строжијих казни за дела против безбедности саобраћаја, са посебним освртом на несреће са смртним исходом деце. Председник Вучић је прихватио ову иницијативу и најавио да ће се заложити за измену Кривичног законика, тако да казне буду пооштрене са садашњих две до 12 година затвора, на пет до 20 година.

Додатно, председник је истакао потребу за законским предвиђањем трајне забране управљања возилом за особе које почине кривично дело против безбедности саобраћаја са трагичним последицама. Ово је један од корака ка остваривању циљева Националне стратегије за безбедност саобраћаја 2023-2030, која има за циљ потпуно спречавање страдања деце у саобраћајним несрећама.

На састанку је такође било речи о формирању сталне помоћи психолога у оквиру здравственог система, која би била доступна родитељима и породицама погођеним саобраћајним трагедијама. Председник Вучић је нагласио важност ове подршке и изразио намеру да се, у сарадњи са министарствима саобраћаја и унутрашњих послова, ради на превенцији и појачаној контроли саобраћаја.

Овај састанак је још један у низу напора да се питање безбедности саобраћаја стави у фокус јавности и да се кроз конкретне законске измене и социјалну подршку унапреди квалитет живота у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести