04. 12. 2023.

Републичка изборна комисија прогласила нову изборну листу за предстојеће парламентарне изборе

ПолитикаРепубличка изборна комисија прогласила нову изборну листу за предстојеће парламентарне изборе

На седници одржаној 7. новембра, Републичка изборна комисија (РИК) донела је значајне одлуке у контексту предстојећих парламентарних избора у Србији, заказаних за 17. децембар 2023. године. Кључни моменат седнице било је проглашење Изборне листе „ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА ЗА СРБИЈУ – Српска коалиција НАДА – Национално демократска алтернатива – Нова Демократска странка Србије (Нови ДСС) – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) – Војислав Михаиловић”.

У склопу ових одлука, РИК је такође именовала члана и заменика члана у проширеном саставу комисије на предлог подносиоца наведене изборне листе. Марко Даниловић, дипломирани правник из Београда, именован је за члана, док је Јелена Самарџија, такође дипломирани правник из Футога, именована за заменика члана.

Додатно, комисија је разматрала и одбила приговор бирача Бобана Стојановића из Београда на проглашење изборне листе „ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ”, која је била проглашена 4. новембра. Приговор је одбачен као неоснован.

Такође, РИК је донела одлуке о овлашћењима координаторима комисије и сагласности за одређивање бирачких места са мање од 100 бирача, што је значајан корак у организацији изборног процеса.

Седницом је председавао Владимир Димитријевић, председник Републичке изборне комисије, а седница је била један у низу корака у припреми за изборни дан који ће одлучити о будућем саставу Народне скупштине Републике Србије.

Ове одлуке РИК-а су део стандардних процедура у предизборном периоду и одражавају континуиране припреме за демократске изборе у земљи, који су од суштинског значаја за функционисање парламентарне демократије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести