05. 12. 2023.

Откривена ризница духовности и уметности: Монографија Саборне цркве у Београду осветљава историјско богатство

КултураОткривена ризница духовности и уметности: Монографија Саборне цркве у Београду осветљава историјско богатство

У свечаној атмосфери Саборног храма Светог архангела Михаила, представљена је монографија „Ризница Саборне цркве у Београду”, дело које открива непроцењиве драгоцености српске духовности и културе. Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић истакла је значај ове публикације у очувању националног идентитета.

Саборна црква, симбол обнове српске државности и грађанског духа 19. века, кроз ову монографију открива своје историјске тајне. У њеној ризници чувају се драгоцености које сведоче о историјском путу српске цркве, народа и државе. Ова књига, аутора Вука Даутовића, Игора Борозана и ђакона Будимира Кокотовића, представља визуелно и историјско путовање кроз време.

Гојковић је нагласила да је за национално јединство важно спојити духовно и културно наслеђе, што ова монографија успешно чини. Она је изразила уверење да ће ова публикација не само донети нова сазнања, већ и ојачати колективну и личну свест о значају духовности и културе за развој личности, народа и државе.

Промоцији су присуствовали патријарх српски Порфирије, представници Владе Србије и Српске академије наука и уметности, сведочећи о значају овог дела за српску културу и историју.

„Ризница Саборне цркве у Београду” није само књига, већ и сведочанство о богатству и дубини српске духовности и културе, које ће засигурно оставити трајни печат на све који је прочитају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести