27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаОбразовањеМинистарка просвете честитала ученицима освајање медаља на информатичкој олимпијади

Министарка просвете честитала ученицима освајање медаља на информатичкој олимпијади

Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић разговарала је јуче, 22. новембра 2023. године, са ученицима коју су освојили медаље на такмичењима из области информатике и честитала им на постигнутом успеху.

Ученик Рачунарске гимназије из Београда Милош Милутиновић освојио је злато на Балканској информатичкој олимпијади и сребро на Међународној информатичкој олимпијади, Немања Мајски из Гимназије „Вељко Петровић“ из Сомбора освојио је сребро на Балканској информатичкој олимпијади и бронзу на Међународној информатичкој олимпијади, док су Данило Трнинић из Рачунарске гимназије и Филип Бојковић  из Математичке гимназије освојили  бронзу на Балканској информатичкој олимпијади.

Састанку су присуствовали и вође екипа Владимир Миловановић и Владимир Миленковић, као и председник Друштва математичара Србије Мирослав Марић.

Ђукић Дејановић је са ученицима који су освојили медаље и са делегацијом Друштва математичара Србије разговарала и о томе колико је љубав према математици и информатици заслужна за успехе које су остварили на Балканској олимпијади и Међународној информатичкој олимпијади.

Она је навела да је  Министарство просвете, почетком нове школске године проследило Стручно упутство школама о раду са ученицима који су таленти у различитим областима.

Према њеним речима, овим упутством је прецизирано препознавање, рад и подршка у образовном процесу талентованим ученицима.

Министарка просвете је истакла да се посебне способности и таленти развијају кроз секције у школама, као и кроз наставне и ваннаставне активности.

Ђукић Дејановић је напоменула да талентовани ученици  добијају бесплатне уџбенике од Министарства просвете и подсетила да Министарство просвете  финансијски подржава реализацију различитих  такмичења и смотри ученика и позвала јединице локалне самоуправе да у својим срединама широм Србије препознају талентовану децу и да их подрже.

Овом приликом ученицима су уручене и пригодне награде.

Председник Друштва математичара Србије Мирослав Марић рекао је да су информатичари ове године имали сјајан резултат и да су на Међународној информатичкој олимпијади, на којој је учествовало њих четворо освојили 15. место на свету у конкуренцији од око 100 земаља.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести