27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаПолитикаСрбија и Кипар: Уједињени у одбрани суверенитета

Србија и Кипар: Уједињени у одбрани суверенитета

У знаку учвршћивања међународних односа, потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране, Милош Вучевић, састао се данас са министром одбране Кипра, Михалисом Јоргаласом. Састанак, одржан у Београду, на маргинама Савеза са сарадњу двеју земаља, био је фокусиран на заједничку заштиту суверенитета и унапређење односа у области одбране и безбедности.

Вучевић је изразио захвалност Кипру за сталну подршку у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности Косова. Нагласио је да ће Србија наставити да подржава територијални интегритет Кипра и тежити политичком решењу кипарског питања. Овај став је у складу са принципима међународног права и одражава искрено пријатељство између двеју држава.

Обе стране су истакле важност међусобне подршке у заштити суверенитета, што је потврда чврстог пријатељства и сарадње. Припадници Министарства одбране и Војске Србије, ангажовани у мултинационалној операцији Уједињених нација на Кипру (UNFICYP), наставиће да доприносе миру и стабилности у региону.

Данашњи разговори о питањима од заједничког интереса били су конструктивни, а саговорници су изразили задовољство сарадњом у области одбране и безбедности. Овај састанак је још један корак напред у учвршћивању односа и сарадње између Србије и Кипра, са јасном поруком о значају заједничког деловања на међународној сцени.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести